The Sous Chef must have at least 2 years of proven experience in international food, hors d´ouvre, desserts, pastry and food presentation. Prepare the meals of the Residence Staff and assist the Chef with all the events. He/she will also assist the Chef with the Ambassador and his familiy meals, as well as the meals of our houseguests. The Sous Chef will be in charge of doing the shopping to prepare the meals of the Residence Staff and will share with the Chef the responsibility of keeping the kitchen clean and organized at all times. The Sous Chef will also perform the duties of our main Chef when he is on leave or away from the Residence. The Sous Chef will report to the Chef and to the Residence Manager. The Sous Chef must have a positive attitude and initiative. He must be used to work under pressure and be a team player. This is a live-in position. The Sous Chef will work five days per week and will have two days off. The days off may vary depending on the needs of the Ambassador or depending on the events of the week.
El (la) candidato(a) deberá tener experiencia comprobada de por lo menos 2 años en comida internacional, canapés, postres, repostería y presentación de platillos. El trabajo consistirá en preparar los alimentos del staff de la Residencia y dar fuerte apoyo al Chef tanto en la preparación de la comida para todos los eventos que se organizan en la Residencia, como en la preparación de la comida para los Embajadores y huéspedes de la Residencia. También compartirá con el Chef las tareas de compras, de limpieza y organización de la cocina. El (la)candidato (a) reportará al Chef, así como a la Gerente de la Residencia. El Sous Chef deberá tener una actitud positiva e iniciativa. Deberá estar acostumbrado a trabajar bajo presión y sobre todo poder trabajar en equipo.
El trabajo requerirá que él o la candidata (a) viva en la Residencia teniendo dos días libres a la semana (los cuales podrán variar dependiendo de las necesidades del Embajador y los eventos de la Residencia). Este requisito es indispensable y no negociable.
Roles/Responsibilities:
· Prepare the meals of the Residence Staff
· Do the shopping for the staff´s meals
· Assist the chef in the preparation of events
· When the Chef is off duty, shop and prepare the meals for the Ambassador and his family
· Be in charge of the events when the Chef is off or away
· Do the shopping for events when the Chef is off or away
· Be in constant contact with the Residence Manager to know what the budget is for each event
· If the Sous Chef is given a Corporate Credit Card make sure to present accurate and timely reports
· Present the Residence Manager with accurate and timely receipts. Those paid in cash need to be accompanied by a picture.
· Share with the Chef the responsibility of cleaning the kitchen (i.e. refrigerators, freezers, pantries, etc.). Maintain everything impeccable at all times.
· Whenever possible try to make all purchases in the markets where everything is less expensive and fresher.
· By all means avoid to waste food. If something is about to go bad use it to make jams, marmalades, chutneys, etc.
· Along with the Chef keep the kitchen inventory updated
· Keep an open communication with the Chef. Particularly when the Sous Chef is about to take a day off, tell the Chef verbally and in writing what is pending and what needs to be done.
· Before taking time off the Sous Chef needs to leave everything ready (i.e. Staff´s food, etc.) and the kitchen clean.
Roles y responsabilidades:
· Preparar desayuno y comida del Staff
· Hacer las compras del Staff
· Apoyar al Chef en la preparación de la comida para los eventos
· Comprar y preparar la comida del Embajador y de su familia cuando el Chef no se encuentre
· Preparar la comida de los eventos cuando el Chef no se encuentre
· Hacer las compras de los eventos cuando el Chef no se encuentre
· Checar con la Gerente el presupuesto que se tiene para cada evento
· Si se tiene tarjeta corporativa presentar cuentas en los tiempos establecidos
· Presentarle a la Gerente cuentas de los señores y de los eventos
· Presentarle a la Gerente las cuentas del Staff.
· Compartir actividades de limpieza de la cocina con el Chef (i.e. estufas, hornos, refrigeradores, congeladores, alacenas, etc.). Todo debe estar en todo momento impecable.
· Hacer la mayoría de las compras en el mercado donde todo es más barato y más fresco
· Limitar el desperdicio de comida utilizando cosas que están a punto de echarse a perder en fondos, mermeladas, aguas, etc.
· Junto con el Chef mantener el inventario de la cocina al día
· Cuando el Sous Chef sale de descanso comunicar verbal y por escrito las cosas que están pendientes y que tendrá que cubrir el Chef (i.e. menú, compras pendientes, etc.)
· El Sous Chef no podrá salir de descanso hasta que sus responsabilidades se hayan llevado a cabo y que la cocina quede limpia y ordenada a menos de que haya un acuerdo previo con el Chef quien se comprometerá a hacerlo en su lugar.
Essential qualifications and experience
· At least 2 years of proven recent experience in international food / 2 años de experiencia reciente comprobada en comida internacional
· Baking / Experiencia reciente en panadería
· Pastry / Experiencia reciente en pastelería-repostería
· Organizational Skills / Organizado
· Tolerance to frustration / Tolerante a la frustración
· With Initiative / Con iniciativa
· Team player / Que forme equipo de trabajo
· Good communication skills / buenas habilidades de comunicación
· Intermmediate English / Inglés intermedio
Desirable qualifications and experience
· Accounting knowledge / con conocimientos contables
· Good computer knowledge / Buen manejo computación (Paquetería Office, Word, Excel, etc.)
Other benefits and conditions of employment
· Salary: $12,330
· 48 conditional working hours a week 7:00 – 17:30/ 48 horas condicionales a la semana de 7:00 - 17:30
· 14 days of public holidays / 14 dias feriados al año
· 15 days of annual leave during the first year then 20 days on the second year / 15 dias de vacaciones durante el primer año y 20 al segundo.
· 50% holiday bonus / 50% de prima vacacional
· 13th Month salary / 1 mes de aguinaldo
· Medical Insurance / seguro de gastos médicos mayores
· Overtime is paid for this vacancy / el tiempo extra es pagado
How to apply:
To apply please follow the link below:
Only applications completed through our website and submitted before the deadline15th November will be considered.
Deja un comentario